۱۴۰۳ جمعه ۳۱ فروردين  | 
ضرورت تدوین برنامه‏ های بسترساز

 ضرورت تدوین برنامه‏ های بسترساز

حسین احمدی مدیرعامل شرکت مادرول با اشاره به ناآرامی بازار گفت: با آغاز سال جاری و تحولات اقتصادی اولین زمزمه‌های کاهش مواد اولیه خودنمایی کرد اما ادامه این روند بر وخامت اوضاع افزود.

وی ادامه داد: ازآنجاکه اعتقاد ما بر استفاده از تولید داخلی بود تلاش کردیم تا بیشترین مواد اولیه را از طریقه تولیدات داخلی تأمین کنیم بخشی از مواد اولیه را نیز از شرکت بردارشیب تهیه می‌کنیم بااین‌همه اغلب مواد اولیه مورداستفاده در این صنعت وابستگی شدید به واردات دارد.

احمدی افزود: شرکت بردارشیب که عموماً منبعی برای تأمین مواد اولیه شرکت ما محسوب می‌شود اخیراً با مشکلاتی روبرو شده و تلاش کرده تا ارز موردنیاز خود را از طریق بازار ثانویه و دلار ۸۵۰۰ تومان تأمین کند. هم‌اکنون دو شرکت واردکننده بزرگ مواد اولیه یعنی شرکت بردارشیب و ایران دار نیز به‌اندازه‌ی کافی کالا نداشته و نمی‌توانند نیاز سایر شرکت‌ها و کارگاه‌های تولیدی را تأمین کنند بدین ترتیب تأمین بیشتر مواد پشت چسب‌دار با مشکلات فراوانی همراه شده است.

مدیرعامل شرکت مادرول با اشاره به تولید لیبل‏ های پشت چسب‌دار بیان می‏ کند: لیبل‏ های پشت چسب‌دار از چندین بخش تشکیل‌شده است کاغذ زیره،‌ سیلیکون، چسب ‌و انواع متریال‏ همچنین کاغذ، فیلم و فویل  همگی اجزا لیبل هستند؛ اما کاغذ زیره، کاغذ و سیلیکون ... وارداتی هستند.

وی تأمین بخشی از نیاز شرکت خود را از طریق بازار داخلی رویکرد اصلی مهم مادرول می‌داند و اظهار کرد: انواع فیلم، پروپیلن یا انواع پلی‌استر یا انواع متالایز‏ها از این جمله کالاهایی هستند که از طریق بازارهای داخلی تأمین می‌شود. فیلم پروپیلن متالایزها نیز از تولید داخلی بوده که تأمین و مورداستفاده قرار می‌گیرند، اما کاغذ زیره، سیلیکون، کاغذ و فویل همگی جزوه کالاهای وارداتی هستند.

احمدی افزود: هم‌اکنون واردات و تأمین مواد اولیه از بازارهای داخلی با مشکل مواجه است و واردکنندگانی مانند بردارشیب و ایران دار نتوانسته‌اند مواد اولیه موردنیاز خود و سایر شرکت‌های خدمات گیرنده را با واردات تأمین کنند درنتیجه با کمبود مواجه هستیم.

 مدیرعامل شرکت مادرول به بعد دیگر چالش کمبود مواد اولیه اشاره دارد و تصریح کرد: بنگاه‌هایی که تولیدکننده مواد اولیه هستند و تأمین کالا را بر عهده‌دارند به علت برخی موانع نتوانستند تولید داشته باشند زیرا برخی مواد اولیه مثل متالایزها در بازار وجود ندارند.

وی گفت: وقتی‌که یک فیلم با پوشینه و متالایزرها و یکسری خدمات اضافی (‌ کورتینگ‏ های خاص و لمینت‏ های خاص با کمک فیلم ۴۰ میکرون) همراه می‌شود هزینه تولید آن‌ها افزایش پیدا می‌کند در این شرایط تهیه این مواد برای تولیدکننده ایرانی به‌صرفه نبوده و ترجیح می‌دهند که از طریق واردات کالای موردنیاز خود را تأمین کند.

احمدی به دلایل افزایش واردات گریزی می‌زند و ادامه داد: قیمت تمام‌شده‌ی بالا در تولید داخلی سبب می‌شود درخواست برای واردات خود کالا بیشتر باشد از سوی دیگر چون این کالا در داخل تولید می‌شود اجازه واردات به آن‌ها داده نشده است.

مدیرعامل شرکت مادرول اظهار کرد: در بخش تولید فیلم به‌خصوص فیلم‌های متالایزر و ترنسل مشکل‌داریم در برخی موارد این کالا در بازار پیدا نمی‌شود و یا با هزینه‌های بسیار بالا وجود دارد در این میان برخی از سفارش‌دهندگان نیز ترجیح دادند تا جنس سفارشی خود را تغییر دهند زیرا این کالا در بازار وجود ندارد.

 وی اشاره‌ای به سیاست‌گذاری‌های دولت در حوزه واردات کرد وگفت: برخی قوانین که مصوب شده دارای نواقصی بزرگ است برای مثال محصول آماده و نهایی در گروه یک قرارگرفته ولی مواد اولیه برای ساخت این کالا در گروه ۲ قرارگرفته حال اگر تولیدکننده‌ای با قانون جدید بخواهد متریال پشت چسب‌دار برای تولید وارد کند با هزینه‌هایی بالاتری روبه‌رو خواهد شد و این امر مقرون‌به‌صرفه نخواهد بود این درحالی‌که خرید کالا کاغذ پشت بر چسب‏دار صرفه بیشتری را برای مصرف‌کننده به دنبال خواهد داشت.

احمدی بیان کرد: مسئله‌ای که هم‌اکنون مغفول مانده این است که مواد پشت چسب‌دار یکی از مواد ضروری بوده و در انواع لیبل‏ها کاربرد دارد.

مدیرعامل شرکت مادرول به مهم‌ترین چالش بنگاه‌های تولید لیبل اشاره کرد و کاهش واردات و تخصیص ارز را عاملی مؤثر در حوزه تولید لیبلدانست وگفت:‌ کاهش واردات مواد اولیه و ارز تخصیصی به چالشی در حوزه تولید تبدیل‌شده این در حالی است که تنها می‌توان بخشی از مواد اولیه را از تولید داخل فراهم کرد هرچند تولید برخی از این مواد هزینه بیشتری نسبت به مشابه خارجی آن برای تولیدکنندگان لیبل به همراه دارد.

وی تأکید کرد: دغدغه امروز تولیدکنندگان اطمینان از وجود مواد اولیه و بازار بوده تا تولید کنند مطمئن شود که خط تولید از کار نمی‌افتد هرچند بازار به‌شدت نیازمند مواد اولیه است.

احمدی سیاست‌های اقتصادی و برنامه‏ های تدوین‌شده را طی سال‏های اخیر موردانتقاد قرار می‌دهد و یادآوری کرد: متأسفانه سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی‌های مدون مناسبی انجام‌نشده و تولیدکنندگان همچنان با چالش‌های اقتصادی دست‌به‌گریبان هستند.

مدیرعامل شرکت مادرول از روند واردات کالا به کشور کرد و ادامه داد: واردکردن مواد اولیه به داخل کشور نیازمند زمان طولانی بوده و حدود ۳ تا ۴ ماه زمان نیاز دارد تا به دست واردکننده و تولیدکنندگان برسد این در حالی است که در مهرماه و آبان ماه با دشواری‌های بیشتری مواجه خواهیم شد و تحریم‌ها نیز تأثیر بیشتری بر روند تولید می‌گذرد.

وی به افزایش مواد اولیه اشاره کردو گفت: مرکب چاپ یو وی برای صنایع بسته‌بندی بیشترین استفاده را دارد و ۹۵ درصد این کالا از طریق واردات تأمین می‌شود و تنها ۵ درصد آن از طریق تولید داخل تأمین و مورداستفاده قرار می‌گیرد که همین ده درصد هم در بازار یافت نمی‌شود، کمبود مواد اولیه این روزها صنعت چاپ را با مشکل مواجه کرده زیرا بیشتر مواد تشکیل‌دهنده این مرکب وارداتی هستند.

احمدی ادامه داد: وقتی صنعتی ۹۵ درصد آن به واردات وابسته باشد در این شرایط نمی‌توانیم آینده‌ی مطمئنی را برای آن پیش‌بینی کنیم ما نمی‌توانیم حتی یک سطح چاپ پذیر در داخل کشور تولید کنیم پس‌نیاز موجود را از طریق واردات باید تأمین کرد، چنانچه وارد نشود کشور به تعطیلی کشانده می‌شود.

مدیرعامل شرکت مادرول از آخرین تحولات قیمتی در بازار مرکب خبر داد و افزود: قیمت مرکب هم‌اکنون نسبت به سه ماه پیش چهار برابر شده است قیمت مواد پلیمری هم افزایش قابل‌توجهی داشته این کالا سال گذشته این کالا سال گذشته حدود ۴۵۰۰ خریداری می‌شد ولی امروز به کیلویی ۱۶ هزار تومان رسیده این یعنی هزینه افزایش یافته در بخش بسته‌بندی رشد چند برابر خواهد داشت. گرانول‌ها نیز قیمت ۴ برابری را طی روزهای اخیر پشت سر گذاشته‌اند این در حالی است که هر نوع ماده‌ای که از طریق پتروشیمی‌ها وارد بازار فعالیت شده و در داخل کشور ساخته و تولید می‌شود، افزایش قیمت را تجربه کرده است.

وی راهکارهای موجود برای کاهش آسیب به بنگاه‏ های تولیدی را تنها منوط به در پیش گرفتن سیاست‌گذاری‌های مناسب و ایجاد بستر برای رشد و توسعه بخش تولید دانست و تصریح کرد: یکی از عوامل مؤثر در هر جامعه و حکومتی بسترسازی برای تولید است. سیاست‌های انقباضی دولت در این مدت نتوانست،‌ شرایط را برای تولید و یا کاهش چالش‌های پیش روی اقتصاد فراهم کند.

این فعال اقتصادی بیان کرد: بزرگ‌ترین مشتریان لیبل ما در حوزه دارو فعالیت می‌کنند. ازآنجاکه بسته‌بندی جزو لاینفک صنایع غذایی و دارویی محسوب می‌شود ضرورت وجود لیبل برای این کالا بسیار مهم و اساسی به شمار می‌رود. بدین ترتیب هرگونه افزایش قیمت به سبب کاهش مواد اولیه در بازار صدمات بسیاری را به بیماران و مصرف‌کنندگان نهایی این داروها وارد می‌کند. افرادی که در انتهای زنجیره تولید قرار دارند بیشترین ضربات را متحمل می‌شوند.

وی تصریح کرد: اولویت لیبل کمتر از مواد غذایی و دارو نیست و این مهم نیازمند توجه بیشتر از سوی مسئولین و برنامه‌ریزان کلان کشور را دارد.

 احمدی با اشاره به وارداتت گفت: در بحث تأمین مواد اولیه برای تولید لیبلهای پشت برچسب دار کشور ما به واردات وابستگی بسیاری دارید، بر اساس آمار تنها ۲۵ درصد از مواد اولیه لیبل پشت برچسب دار در داخل کشور تولید می‌شود این رویداد به معنی این است که کارخانه‌های فعال در حوزه لیبل با رکود کاری مواجه هستند و تنها در یک شیفت کار می‌کنند این رویداد به معنای افزایش هزینه‌ها و کاهش تولید بوده که البته این مهم خاصه حوزه صنعت چاپ نیست و در همه صنایع وجود دارد.

مدیرعامل شرکت مادرول افزود: در چنین شرایطی موانع پیش روی اقتصاد باید برداشته شود تا بتوانیم به رشد و توسعه دست‌یابیم وجود تحریم و وابستگی شدید کشور به منابع طبیعی مانند نفت نشان دهنده تشدید بحران‌ بوده، بنابراین نیازمند برنامه‌ای مدون هستیم تا مشکلات اقتصادی را حل کنیم لذا چشم امید فعالان اقتصادی به سیاستمداران و سیاست‌گذاران اقتصادی کشور در سطح کلان دوخته‌شده است.

وی اظهارکرد: درنهایت مردم تأثیر اصلی این افزایش قیمت‌ها را در زندگی خود احساس می‌کنند و رکود سایه سنگین خود را گسترش خواهد داد.

احمدی پیشنهاد کرد: برای حمایت از تولید کاغذ پشت چسب‌دار باید از کارخانه‌های تولید داخلی حمایت کرد تا گره مشکلات حل شود ضمن اینکه کنترل و نظارت از سوی مسئولان اعمال شود تا تسهیلاتی که به این کارخانه‌ها پرداخت می‌شود در جای خود هزینه و به تولید تزریق شود.

این فعال اقتصادی اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از بنگاه‌های تولیدی با کمتر از نیمی از ظرفیت خود در حال فعالیت هستند به‌عبارت‌دیگر ضرری دهی در این کارخانه‌های رو به افزایش است.

وی بیان کرد: به‌هرحال تکلیف بازار باید مشخص شود اگر قرار است که تولید با دلار ۹ تومانی در دستور کار قرار بگیرد این امر کاملاً و به‌وضوح مشخص شود و افزایش هزینه‌ها نیز مدنظر قرار گیرد تا بازار خودش مسیر درست را انتخاب کرده و تولید نیز خود را با شرایط تطبیق می‌دهد.

احمدی افزایش هزینه‌ها را به‌مثابه‌ی دومینوی می‌ماند و افزود: دلار ۹ تومان، افزایش قیمت را در پی دارد که سایر کالاها را نیز به چالش کشیده و به‌نوعی تورم را دامن می‌زند.

مدیرعامل شرکت مادرول به تشریح شرایط کنونی بازار پرداخت بیان کرد: شرایط حاکم بر جامعه عبارت است از گزینه‌ی وحشت از نبود و یا گرانی کالا و ‌درنهایت کاهش قدرت خرید مردم که تعیین‌کننده برنامه‌های آینده خواهد بود و سیاست‌گذاران و تدوینگران برنامه‌های اقتصادی با توجه به این رویه می‌توانند برنامه‌های مناسب در نظر گرفته و به مرحله اجرا بگذارند.

وی ادامه می‌دهد: اقتصاد امروز کشور نیازمند یک بالانس و تعادل است چنانچه این تعادل ایجاد نشود چالش‌ها همچنان ادامه پیدا خواهند کرد. /انسیه بغدادی

 

منبع: چاپ و نشر
 

قابل توجه همکاران گرامی

 

قبول سفارشات کاتالوگ، سربرگ ، کارت ویزیت ، تراکت ، بروشور ، ساک دستی ، تقویم های دیواری و رومیزی و ترحیم
همکاران عزیز میتوانند برای مشاهده و دانلود و سفارش تقویم های رومیزی لایه باز به سایت و یا تلگرام چاپخانه مراجعه کنند.

قبول سفارشات کاتالوگ، سربرگ ، کارت ویزیت ، تراکت ، بروشور ، ساک دستی ، تقویم های دیواری و رومیزی و ترحیم، مجله، کتاب، کارت تخصصی عروسی، برآورد قیمت هزینه های چاپ و زینک و لیتوگرافی، چاپ پوسترهای تبلیغاتی، تقویمهای و سالنامه های اختصاصی و عمومی، انواع پاکت ها و ساک های کرافت و گلاسه اختصاصی و عمومی با قابلیت چاپ سیلک، انجام سفارشان طلاکوب، نقره کوب، لترپرس، پرفراژ، شماره زنی، لمینیت، انجام خدمات لیتوگرافی و چاپ کتابهای فانتزی و کودک

 

همکارهای فعال در استانها و شهرستانهای شرق، شمال شرق و جنوب شرق کشور مشهد ، مشهد ، گلبهار ، قوچان، فريمان ، مزداوند ، لطف‌آباد ، گناباد ، گناباد ، گلمکان ، يونسي ، همت‌آباد ، نيل‌شهر ، نيشابور ، کاشمر ، کاريز ، کاخک ، قلندرآباد ، قدمگاه ، قاسم‌آباد ، فيض‌آباد ، فيروزه ، فرهادگرد ، عشق‌آباد ، طرقبه ، شانديز ، شادمهر ، سنگان ، سلطان‌آباد ، سلامي ، سفيدسنگ ، سرخس ، سبزوار ، زاوه ، رشتخوار ، رباط سنگ ، دولت‌آباد ، درود ، درگز ، داورزن ، خوشاب ، خواف ، خواف ، خليل‌آباد ، خرو ، چناران ، چکنه ، جوين ، جنگل ، جغتاي ، تربت حيدريه ، تربت جام ، تايباد ، بينالود ، بيدخت ، بردسکن ، بجستان ، بجستان ، باخرز ، باجگيران ، انابد ، احمدآباد صولت ، بجنورد ، اسفراین ، ایور ، آشخانه ، بجنورد ، پیش‌قلعه ، تیتکانلو ، جاجرم ، حصار گرم‌خان ، درق ، راز ، سنخواست ، شوقان ، شیروان ، صفی‌آباد ، فاروج ، قاضی ، گرمه ،لوجلی ، ارسک ،اسدیه ،اسفدن ،اسلامیه ،آرین‌شهر ،آیسک ،بشرویه ،بیرجند ،سرایان ،سربیشه ،سه‌قلعه، طبس ، عشق‌آباد ،فردوس ،قائن ،قائنات ،قهستان ،گزیک ،محمدشهر ،نهبندان  شاهرود، سمنان، دامغان، گرمسار، زابل، زاهدان، ایرانشهر، کرمان، اصفهان، یزد، بندرعباس، گرگان، گنبد کاووس، بندر ترکمن، شهرستانهای جنوب و شرق کشور ، استانهای خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، گلستان، سیستان و بلوچستان، فارس و  کرمان

تخفیف ویژه برای همکاران با تیراژ بالا

 

قابل توجه مشتریان گرامی

 

هرگونه سفارشات چاپی اصناف و شرکتهای تولیدی و خدماتی اعم از برچسب و لیبل و کاتالوگ و بروشور و در صورت تیراژ بالا، با قیمت چاپخانه ارائه میگردد.

فست فود ها، رستوران ها، هتل داران، پزشکان، بیمارستان ها، درمانگاه ها، آزمایشگاهها، ادارات دولتی، بنک داران لوازم التحریر، تولید اسباب بازی، کتابهای نقاشی کودکان، کارواش ها، کارخانجات تولید اسباب بازی، لوگو، بازی و سرگرمی های کودکان، تولید انواع لوازم التحریر، فرآورده های لبنی، صنایع دستی، عرقیات گیاهی، لوازم ورزشی، عمده فروشان، ابزارآلات و تجهیزات ساختمانی، ادویه جات، اسباب بازی و لوازم سرگرمی و عروسک، بذر و دانه های روغنی، تولید بلوز و جوراب و ژاکت، تولید انواع رنگ، انواع شربت، مربا و عسل، ترشی جات، دارو و بسته بندی های مربوطه و ....

 

مشتریان گرامی برای برآورد قیمت و همچنین سفارش کار میتوانند با شماره  3338 844 0903 تماس حاصل نمایند یا به آدرس چاپخانه مراجعه کنند.

 

آدرس : خراسان رضوي - مشهد - خیابان حر عاملی، نبش حر عاملی 76، چاپخانه آبتین

تلفن : 05138443338   -  همراه : 3338 844 0903

Abtinvisit.com

 آدرس تلگرام : @Abtinvisit          

 با تشکر           

چاپخانه آبتین

  
تاريخ: ۱۳۹۷/۷/۱۳