۱۴۰۳ پنج شنبه ۲۰ ارديبهشت  | 
نرم افزارها و فرمت های تصویری

 نرم افزارها و فرمت های تصویری

مهمترین بخش پیش از چاپ نرم افزار و برنامه های کامپیوتری است، این نرم افزارهای کامپیوتری هستند که به سخت افزار روح و جان می بخشند. انواع نرم افزارهای گرافیک کامپیوتری: نرم افزارهای گرافیک کامپیوتری به سه دسته تقسیم می شوند: ۱-برداری یا وکتوری ۲-شبکه بندی شده یا پیکسلی ۳-ترکیبی

۱- نرم افزارهای مبتنی بر نقاط (RASTER):

در نرم افزارها ی مبتنی بر نقاط عملیات پردازش تصویر روی مجموعه ای از نقاط انجام می گیرد و شکل های هندسی مانند دایره و مربع به صورت مجموعه ای از نقاط (پیکسل) تعریف می شوند و دیگر با توجه به تعریف هندسی ماهیت خود را ندارند به بیان دیگر در اینگونه از نرم افزارها اشکال هندسی به صورت برداری تعریف نمی شوند مثلن دایره پس از ترسیم دارای مرکز و شعاع نیست و این نقاط هستند که با نظمی خاص در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و شکل دایره را به وجود آورده اند در این نرم افزارها عمومن تمام تصاویر از نقاطی به نام پیکسل تشکیل شده اند که از در کنار هم قرار گرفتن آن ها تصاویر شکل می گیرند، از این دسته از نرم افزارها می توان فتوشاپ را نام برد.

۲- نرم افزار های مبتنی بر بردار (VECTOR):

در این نرم افزارها بر خلاف دسته قبل شکل های ترسیم شده ماهیت برداری خود را حفظ می نمایند یعنی دارای مختصات هندسی و عددی هستند، هرچه این نرم افزار های وکتوری  پیش رفته تر باشند ابعاد بیشتری از اجسام را تجسم می کنند، یعنی می توان و پس از ترسیم آنها را به صورت برداری ویرایش نمود در واقع دارای جهت و بردار و مقدار هستند، برای مثال می توانیم یک دایره با قطر ۲ سانتی متر و ضخامت قلم ۱ میلی متر را در فضای دوبعدی و یا یک کُره با قطر ۲ سانتی متر را در فضای سه بعدی ترسیم کرد. از این دسته نر افزار ها می توان به کرل و اتوکد اشاره کرد.

۳- نرم افزارهای ترکیبی:

این نرم افزارها از ترکیب وکتور و پیکسل استفاده می کنند، یعنی هم ابزار ویرایش تصاویر پیکسلی در آن ها وجود دارد و هم ابزار ویرایش تصاویر وکتوری، از نظر کارایی این نرم افزارها دارای کاربرد بیشتری در صنعت طراحی و چاپ دارند. از این دسته از نرم افزارها می توان به ایلستریتور اشاره کرد.

فایلهای گرافیکی:

تصاویر گرافیکی را با قالب بندی های متفاوت می توانید روی کامپیوتر خود ذخیره نمایید که هر کدام کاربردی خاص دارند و مشخص می کنند کدام برنامه گرافیکی می تواند آن را باز کند یا بخواند بعضی از قالب بندی ها از جمله استانداردهای صنعتی به شمار می آیند و در بسیاری از نرم افزارها مورد استفاده قرار میگیرند برخی دیگر دارای قالب بندی های اختصاصی هستند مزیت قالب بندی های اختصاصی این است که در رابطه با عملکرد برنامه مربوطه به صورت تخصصی عمل می کنند بنابراین اطلاعات برنامه های مربوطه را به صورت کامل و کارآمد میتوانند ذخیره کنند.

انواع قالب بندی تصاویر مبتنی بر نقاط (RASTER):

قالب بندی TIFF) Target Image File Format):

قالب بندی TIFF متداول ترین قالب بندی با استاندارد صنعتی است که برای فایل های تصویری مورد استفاده قرار می گیرد، تصویرهای TIFF می توانند هر ابعاد یا تفکیک پذیری ای داشته باشند و خصوصن برای استفاده در برنامه های کاربردی صفحه بندی بکار روند. اکثرن و یا به عبارتی تمامی نرم افزارهای گرافیک کامپیوتری این قالب بندی را پشتیبانی می نماید از نظر تئوری عمق بیت آن نامحدود است، فایل TIFF می تواند مدلهای رنگ مختلف، مانند درجه خاکستری، (RGB Gragscale)، رنگهای فهرست شده (Indexed color)، نقشه بیتی (BitMap) و یا CMYK را کدگزاری و ذخیره نمایید فایل های TIFF دارای ویژگی های زیر هستند:

-در نرم افزارهایی که کانال آلفا را پشتیبانی می نماید می تواند اطلاعات کانال آلفا را ذخیره نماید.

-فایل را به روش LZW که یکی از روشهای فشرده سازی بدون از دست دادن اطلاعات و کیفیت تصویر است می تواند ذخیره نماید.

-فایل را برای کامپیوترهای (MAC,PC) می تواند ذخیره نماید.

-نرم افزارهای توصیف صفحه امروزی (مانند نرم افزارهای Rip که اطلاعات تفکیک رنگ و پیاده سازی صفحه را برای ایمیج سترها می فرستند) این قالب بندی را پشتیبانی می نمایند و قابلیت های تفکیک رنگ را دارا است.

قالب بندی GIF:

GIF یکی از قالب بندی های استاندارد در اینترنت و مولتی مدیا است. این قالب بندی در سال ۱۹۸۷ ایجاد شد و برای تصویرهای رنگی با تفکیک پذیری بالا مورد استفاده قرار نمی گیرد زیرا کیفیت رنگی آن بسیار پایین است.

-مدل رنگ در فایل های GIF  میتواند حداکثر ۲۵۶ حالت رنگی مختلف داشته باشد رنگ های مزبور در جدول رنگی قرار می گیرند که خود بخشی از فایل GIF به حساب می آید، این روش مدل رنگ (Indexed color) یا رنگ های فهرستی اغراق شده نام دارد با این روش به میزان قابل ملاحظه ای از حجم فایل کاسته می شود.

قالب بندی JPEG) Joint Photographic Experts Group):

قالب بندی JPEG به منظور تهیه استانداردی برای ایجاد فایل های فشرده که در چاپ  وب مورد استفاده قرار گیرند به وجود آمد، این قالب بندی هنگام ذخیره اطلاعات از کیفیت تصویر می کاهد زیرا روش متراکم سازی آن با کاهش داده همراه است. به همین علت در حین روند تولید تصویر نمونه های متعدد تصویر را با قالب بندی JPEG ذخیره نمی نمایند بلکه فقط آخرین نمونه یا نمونه نهایی را با این قالب ذخیره می نمایند.

این قالب بندی برای کوچک تر کردن فایل به صورتی که بتوان آن را بر روی دیسک قرار داد یا از طریق اینترنت کم سرعت بتوان آن را ارسال کرد روش مفیدی به حساب می آید، به همین علت در اینترنت کاربرد فراوان دارد و اغلب برای ایجاد تصویرهای آزمایشی به کار می رود این نوع قالب بندی می تواند مدل های رنگی (CMYK,RGB,Grayscale) را مورد استفاده قرار دهد.

قالب بندی Bitmap :

این قالب بندی برای تبادل اطلاعات تصویری بین نرم افزارهای مختلف تحت ویندوز به وجود آمد و توسط بسیاری از نرم افزارهای مولتی مدیا و ویرایش تصویر ویدئویی بکار می رود و می تواند اطلاعات تصویر را در مدل های رنگی سیاه و سفید، Grayscale و RGB ذخیره نماید.

قالب بندی PCX این قالب بندی در کامپیوترهای PC استفاده می شود و بسیاری از نرم افزارهای PC این قالب بندی را پشتیبانی می نمایند. این قالب بندی مدل های رنگ(RGB,Indexed Colors,Grayscale,Bitmap) را پشتیبانی می نماید. تصویر ذخیره شده در این نرم افزار می تواند عمق بیت ۱ و ۴ و ۸ و یا ۲۴ را داشته باشد.

قالب بندی تصاویر مبتنی بر نقاط RASTER به اینجا ختم نمی گردد و شما می توانید در نرم افزاری مانند فتوشاب که متداول ترین قالب بندی تصاویر RASTER را پشتیبانی می نماید نمونه های بیشتری را بیابید، درضمن گاهن بعضی از شرکت ها فرمت های اختصاصی تصویری مبتنی بر پیکسیل را به مشتریان خود ارائه می دهند.

قالب بندی تصاویر مبتنی بر بردار VECTOR:

این نوع قالب بندی را معمولن نمی توان بین اکثر نرم افزارهای گرافیکی به کار برد و مانند قالب بندی های RASTER دارای تنوع نیستند متداول ترین آنها که در چاپ و لیتوگرافی دیجیتال به کار می رود عبارتند از: PDF,PS,EPS و از قالب بندی AI نیز می توان در بین بسیاری از نرم افزارهای گرافیکی استفاده کرد، آنچه در زیر به آن می پردازیم مهم ترین قالب بندی های برداری هستند.

قالب بندی PS:

می توان گفت که این قالب بندی بهترین روش قالب بندی گرافیکی است، برای شروع از فایلهای (Postsctipt) که نوعی زبان (Description Page) به شمار می آید شروع می نماییم.(Postsctipt) شبیه یک زبان برنامه نویسی است با این تفاوت که برای قرار دادن متن ها و تصاویر گرافیکی در صفحه بهینه شده است.

فایل PS مجموعه ای است از دستورات متنی که فقط برای مفسر آن که در چاپگرها از نوع سخت افزاری است قابل درک می باشد. در بسیاری از نرم افزارهای امروزی مانند فتوشاپ، کورال دراو، ادوب ایلستریتور یا فری هند مفسر زبان PS وجود دارد که می تواند آن را خوانده و نمایش دهد.

قالب بندی EPS) Encapsulated Post Script):

این نوع قالب بندی در واقع شالوده ای از PS می باشد EPS می تواند همراه یا بدون همراه پیش نمابش (Preview) و یا از نوع مبتنی بر نقاط یا RASTER باشد.

یکی از بارزترین امتیازات EPS مسیرهای برش می باشد، ممکن است شما بخواهید که یک تصویر به صورت چهارگوش نباشد و احتمالن ترجیح می دهید که بخش هایی از آن را بپوشانید EPS این عمل را به وسیله امکانی به نام مسیرهای برش Cliping Path انجام می دهد.

قالب بندی PDF:

این نوع قالب بندی در واقع فرزند EPS است و شرکت Adobe آن رابه عنوان نوعی فایل ذخیره سازی سندها بدون نیاز به کاغذ معرفی کرده است که می تواند با استفاده از دستورهای ps سند تصویر اولیه را به صورت مطلوب بازسازی نماید. اگر بخواهید تصویری را از طریق مودم ارسال نمائید که تا حد امکان شبیه به تصویر اولیه باشد قالب بندی PDF آسانترین راه به شمار می آید این نوع قالب بندی روش های متراکم سازی مخصوص به خود را داراست بزرگترین مزیت آن نسبت به EPS آن است که هر صفحه می تواند ابعاد متفاوتی نسبت به صفحه دیگر داشته باشد و می توان آن را به صورت مجزا چاپ کرد در صورتی که در EPS اینگونه نیست.

در روش بهینه سازی شده فایل های PDF  ابتدا متون بعد تصاویر و سپس قلم ها ذخیره می شوند این قالب بندی در اکثر نرم افزارهای مخصوص ارسال صفحه به ایمیج ستر و چاپ دیجیتال به دلیل فشرده سازی مناسب و قابلیت های گفته شده کاربرد دارد.

منبع : پاسارگاد پرینتینگ
 


امروزه با توجه به انجام بخشی از سفارشات چاپ همچون کارت ویزیت ها ، انواع برچسب ها ، تراکت ها و ... و هچنین مقرون به صرفه نبودن بستن زینک های اختصاصی برای هر فرم از این موارد ، نیاز به یک مجموعه خوب ، موفق و با دارای تعهد کاری بیش از پیش حس می گردد. مجموعه آبتین ویزیت با بیش از 10 سال سابقه درخشان در امرچاپ انواع زینک های مشترک برنامه دار از شما همکاران گرامی جهت عضویت در سایت دعوت به عمل می آورد. امید است با بهره گیری از کادری مجرب و تجربه چندین ساله بتوانیم همراه و همکار خوبی برای شما باشیم.
 
قبول سفارشات کاتالوگ، سربرگ ، کارت ویزیت ، تراکت ، بروشور ، ساک دستی ، تقویم های دیواری و رومیزی و ترحیم

همکاران عزیز میتوانند برای مشاهده و دانلود و سفارش تقویم های رومیزی لایه باز به سایت و یا تلگرام چاپخانه مراجعه کنند.
 

آدرس : خراسان رضوي - مشهد - خیابان حر عاملی، نبش حر عاملی 76، چاپخانه آبتین

تلفن : 8443338 0513   -  همراه : 3338 844 0939

همراه : 09155143997
Abtinvisit.com
 


همکارهای فعال در استانها و شهرستانهای شرق کشور مشهد ، بجنورد ، شیروان ، اسفراین ، آشخانه ، جاجرم ، فاروج ، گرمه ، درق ، راز ،طبس ، نیشابور ، سرخس ، سبزوار ، تربت حیدریه ، کاشمر ، قوچان ، تربت جام ، تایباد ، چناران ، سرخس ، گلبهار ، گناباد ، فریمان ، درگز ، خواف ، بردسکن ، طرقبه ، فیض آباد ، شاندیز ، بیرجند ، قائن ، طبس ، فردوس ، نهبندان ، بشرویه ، سرایان ، سربیشه ، زاهدان ، زابل ، کرمان ، یزد و بندر عباس و شهرستانهای جنوب و شرق کشور ، استانهای خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، گلستان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان در خدمت همکاران محترم
 
با تشکر
 
 
 
تاريخ: ۱۳۹۶/۱۰/۱۰